Buurt social website

AED

Danswijk heeft naast de Deen op dit moment drie AED in de wijk hangen.

Deze worden NIET openbaar bekend gemaakt, reden is;

  • De AED’s zijn geen gemeenschappelijk bezit. De informatie over de AED’s is tot personen herleidbare informatie. Sommige AED-eigenaren willen dan ook niet dat de locatie van hun AED openbaar wordt gemaakt. Daarom kunnen we geen concrete locaties vrijgeven.
  • Het belangrijkste wat omstanders in het geval van een hartstilstand moeten doen is 112 bellen. Dan wordt HartslagNu automatisch geactiveerd en krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer de opdracht om te gaan reanimeren of eerst de dichtstbijzijnde AED op te halen. Als ze een AED moeten ophalen, stuurt HartslagNu hen de exacte locatie van de dichtstbijzijnde AED door en eventueel de pincode van de buitenkast.
  • Een overzicht in een openbare database kan er toe leiden dat 112 niet of vertraagd wordt gebeld, omdat mensen eerst op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde AED. In dat geval worden de professionele hulpdiensten niet of niet direct gealarmeerd én wordt HartslagNu niet of niet direct geactiveerd. Dit kan levens kosten.

(BRON: https://hartslagnu.nl/aed/aeds-in-mijn-omgeving/)
Aantal leden in de APPgroep zijn aangesloten bij Hartslag.nu en ontvangen dit gelijk via het systeem.

Altijd eerst 112, dan APPgroep voor hulp of ondersteuning.

 

Whatsapp Danswijk Almere

GRATIS
BEKIJK