Veilige feestdagen

Beste buurtbewoners, wat een jaar hebben we bijna achter de rug. En het is nog niet voorbij.

Waar de Corona cijfers stijgen, dalen gelukkig wel de inbraak cijfers
Het aantal succesvolle inbraken in Gemeente Almere in 2020 tot en met 16 december 2020 is 286. Ter vergelijking: in 2017 waren dit er tot 16 december van dat jaar 509, in 2018 521 en in 2019 367
Op Politie.nl zijn deze gegevens terug te vinden

1326 09-12-2020 Poging tot woninginbraak
1326 16-10-2020 Poging tot woninginbraak
1326 14-10-2020 Poging tot woninginbraak

Dat is wat betreft veiligheid mooi voor onze wijk. Ook een roerend jaartje wat betreft APP.  2015 bij de oprichting was nadenken daarover niet zo moeilijk. Starten en gebruik maken van wat er al aan gemeengoed was. Whatsapp.
Whatsapp had aardig wat beperkingen voor mij als beheerder. Maar ook veel leden vonden het bezwaarlijk te gaan deelnemen en dan hun telefoon nummer bekend te moeten maken. Gelukkig maar één keer een melding gekregen van lastig vallen.

Mei 2020 was na wederom een beheer issue het besluit genomen over te stappen op de APP telegram.org , veel beter voor ons in beheer. En voor u als gebruiker meer privacy opties zoals afschermen van telefoon nummer. Enige wie het nummer ziet is de beheerder en wie al in uw eigen contacten staat.

En………….. het is ook stil in de groep. Klinkt raar maar dat is eigenlijk top!! ik dank jullie dan ook echt door vast te houden aan de gestelde regels. “Do en Dont’s”

Achter de schermen sta ik niet stil. We hebben een kleine wijk, dat houd in dat als in sectie A wat gebeurt dit kan verdwijnen naar een andere wijk. Of binnen 10 minuten al in sectie F kan bevinden.
Om een snellere meld systeem te hebben is verdeling in secties wel handig lijkt mij. De APP gaat bij iedereen in de APPgroep nu af. Er zijn geen aparte groepen meer, dus betere rendement. Daarnaast ben ik ook druk bezig met optimaliseren van aanmeld procedure en de nieuwe APP Telegram.

2020 is ook een  jaar van “digitaal” geworden, al in een “meeting” gezeten? Dit was wel al een voornemen van mij. Een “Meet and greet” te organiseren. Wie is nu de beheerder/oprichter en eventueel indien mogelijk de wijkagent.
Dit komt er dus nog aan en zal 2021 snel komen.

Wist u dat……
– we via de aanmeld website 418 leden hebben(APP en niet APP gebruikers)
– Je via deze website als lid ook berichten kunt plaatsen! Dus buurtfeest, actie etc.
– Deze dan via Facebook, Twitter en de niet spoed Telegram kanaal wordt geplaatst
– We in de “SPOED” app groep nu 137 leden hebben. Goed verspreid over de wijk en we zeker meer leden kunnen gebruiken. https://gemeentewijk.nl/almere/leden/

Nou dit was voor 2020 even weer een update. Mij rest jullie allemaal een veilige dagen toe te wensen. Heb het lief met elkaar. Stay save