LED straatlantaarn Almere

De afgelopen tijd is de straatverlichting vervangen door energiezuinige led-lampen, die anders licht geven. Buurtbewoners klagen dat de wijk nu donkerder is. Het licht dat de lampen afgeven is een stuk minder dan de oude lampen, wat volgens buurtbewoners de wijk inbraakgevoeliger maakt.

Bron:
-omroepflevoland.nl/nieuws/174917/klachten-over-te-donkere-nieuwe-straatverlichting
-https://www.almere-nieuws.nl/nieuws/20614/duizenden-lantaarnpalen-in-almere-voorzien-van-duurzame-led-lampen/

De gemeente erkent dat het licht nu minder in tuinen en op ramen, deuren en gevels schijnt, maar ziet dat als een pluspunt: “hiermee wordt lichtvervuiling en lichthinder geminimaliseerd.” De klachten van buurtbewoners zijn bij de gemeente bekend. “Deze zijn al gedeeld met de leverancier en we nemen deze mee bij de schouw en toetsing na de uitrol.”

Gewenning
Volgens de gemeente is het altijd zo dat mensen moeten wennen aan nieuwe verlichting. Na een gewenningsperiode zal de gemeente kijken of de klachten aanhouden en hoe die dan eventueel opgelost kunnen worden. “Maar het blijft altijd een compromis aangezien we met alle belangen rekening moeten houden”, aldus de woordvoerder.

Wat is uw mening?
Vragen stellen blijft lastig, maar rode draad is of u met de lantaarns nu veilig voelt in de wijk.

STEM

Resultaat van uw stem vind u hier

eind januari delen we dit resultaat met de gemeente Almere