Spring naar toolbar

Buurt social website

buurtberichten

Vakantie update

Beste buurtbewoners.

Als eerste een mooie praktijkvoorbeeld deze ochtend. Bij twijfel is ook gemeld bij de regels dat ik dan via PB te bereiken ben. Zo kreeg ik dan de melding vanochtend dat een buurtbewoners het opviel dat aan begin van van de veluwedreef/Isadora Duncan weg regelmatig in de ochtend een blauwe auto staat met iemand erin. Staat daar dan een tijdje en gaat dan weer weg.

Vanwege de vakantie periode geeft dit toch een onderbuik gevoel. Op de achtergrond heb ik dan direct contact met de wijkagent(die ook in de groep zit) en de gegevens door gespeeld. Dit heeft dan gelijk de aandacht en Politie gaat dan rond dat tijdstip even door de wijk.

Dit is een mooi geval van niet SPOED, of directe actie maar wel een gevoel van begrijpelijke onrust. Dankzij de perfecte samenwerking met de wijkagenten kunnen we dit ook oppakken zodat op de achtergrond actie kan worden genomen. Let wel, niet alles is natuurlijk verdacht en dit zou ook zomaar een carpooler kunnen zijn.

Vakantie en dan…..

De tijd van vakantie en ook de wens van jou perfecte, en o zo mooie stekkie delen.

Hoe groot de drang ook, doe dat niet en spaar het op als je thuis bent. Ook de boefjes zijn op vakantie met een geweldige stedentrip. En dan wel door de wijken van de steden zoals Almere.

Een zoek opdracht in Google is zo moeilijk niet, dan de wijk opzoeken en uitfilteren op de mooiste (niet thuis zijnde) vakantie berichten.

Hoe fijn is het dan te weten dat er een mooie APPgroep is met wakende buren.

WAGDanswijk wordt gezien(gemeld door wijkagenten en gemeente) als een van de betere werkende APPGroepen door gebruik van de aanmeld website, duidelijke regels en actieve samenwerking met de Wijkagenten.

Heb je goede buren, geef dan door dat je weg bent. Stel tijdschakelaars in en geniet van de rust en schoonheid van je vakantieadres.

We werken met de S.A.A.R methode

Signaleer
Zie je iets verdachts, bijvoorbeeld 2 personen in de tuin van een ander, probeer dan goed te onthouden wat je hebt gezien. Let op kleding, geslacht, huidskleur, lengte en gezicht. Zie je een verdacht voertuig, noteer dan de kleur, het merk, het type en het kenteken.

Alarmeer

Zie je iets waarbij de politie direct in actie moet komen? Bel dan altijd eerst 112 voordat je het signalement doorgeeft in de WhatsApp-groep. Is er geen spoed bij de melding, maar wil je wel de politie inlichten? Bel dan 0900-8844

App

Dit is het bericht waarin je het daadwerkelijke signalement doorgeeft en beschrijft wat je gezien hebt. Geef ook aan of je de politie wel of niet gebeld hebt.

Reageer

Nadat je het signalement hebt doorgegeven is er misschien de mogelijkheid om de personen te volgen of hun plannen te verstoren. Probeer dit altijd samen te doen met buurtbewoners en doe het alleen als het veilig is. Breng jezelf niet in gevaar.

De laatste is juist onze kracht, maar opzettelijk geluid, gordijn open, licht aan of vraag gewoon “zoeken jullie iets, kan ik helpen” dit maakt de eventuele “actie” stuk.

Ik wens iedereen deze periode een veilige vakantie en veilige terug komst.

Namens het beheer

Groet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Whatsapp Danswijk Almere

GRATIS
BEKIJK