Update mei 2019

Beste Buurtbewoners en APP leden, hier weer een status bericht over de wijk en de APP groep

Inbraken postcode gebied 1326

Bovenstaand is een overzicht van de laatste drie maanden. https://www.politie.nl/themas/misdaad-in-kaart.html

dit zijn er natuurlijk 10 te veel. Wees waaks en doe mee met de succesvolle Danswijk APP groep.

Spoed of niet Spoed

Blijft een puntje, het woord spoed zegt het al.

Men vraagt mij dan geef eens een voorbeeld.

Spoedeisende meldingen kunnen berichten zijn over een:

• Verdachte situatie en/ of personen
  • Vermissing persoon
  • Brand
  • Aanrijding met gewonden
  • Mishandeling
  • Beroving
  • Als er iemand onwel wordt
  • Inbraak of diefstal op heterdaad
  • Ontvoering of een poging tot ontvoering

Nu was er laatst een melding in de APP groep over een dumping van afval in de wijk, lastig maar deze heeft dan wel weer een dun scheidslijntje. Wat als deze dumping chemisch was geweest van een drugslab.

Als we bovenstaand lijst aanhouden en het gezonde verstand gaat het helemaal goed komen. En dat doet onze APP groep ook. Ben dan ook benaderd door onze wijkagent en een innovatie makelaar van de Politie over hoe ik deze APP groep beheer.

Super tof natuurlijk.

Dan hebben we nog Hoplr

https://www.hoplr.com/ een nieuwe buurtnetwerk speler op de mark.
Hoplr werkt net als Nextdoor, Buurtapp etc. Een platform met koppeling naar gemeente toe op wijkniveau.

Geschikt voor directe spoed meldingen zoals de Whatsapp groep. Daar waren veel buurtbewoners al over uit. NIET dus. Geschikt voor alles daarbuiten? Zeer zeker en dat gebeurt dan ook. Oproepen voor een Schilder, tegels, uitjes, wandelingen etc. etc.

Perfect en misschien de vervanging voor Facebook?

Waar ik zelf mee zit zijn de verschillende platformen. Waar zit je op en waar kijk je naar. De bekende boom niet meer zien in de buurtplatformen.

Regels:

Overal zijn regels, zo ook voor de APP groep. Ieder lid krijgt bij aanmelding deze prove in de APP, daarnaast hanteren wij ook op advies van de wabp.nl de aanvullende regels

Aanvullende deelnemersvoorwaarden:

1. Het lid van de groep woont in de wijk van de groep;
  2. Het niet houden aan de afspraken (kan) leiden tot verwijdering uit de groep;
  3. In alle gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien beslist de beheerder, eventueel in samenspraak met de politie en gemeente.

Nogmaals, wij doen het top en ik heb deze regels nog niet hoeven te hanteren. Complimenten voor jullie allemaal.

Uit de groep:

Helaas, maar alle vrijheid en dat kan. Men verhuist of wil het gewoon niet meer. Geen probleem.

Stappen zijn dan

1- je gaat zelf uit de groep
2- ik zie dat en verwijder je dan ook van de aanmelding website https://gemeentewijk.nl/almere/leden
3 – bovenstaand een foutje, mail of app me dan prive, of meld je gewoon weer opnieuw aan.

Ik zeg op naar een mooie veilige zomer

Eric Redegeld