Dinsdagavond werd in veel wijken in Almere weer het startsein gegeven voor het Donkere Dagen Offensief. Deze tijd van het jaar neemt door het vroeger invallen van de duisternis het aantal inbraken weer toe en dat is de reden dat gemeente en politie weer aandacht besteden aan inbraakpreventie.

Naast opening van deze offensief werd ook weer aandacht besteed aan goede sloten vast zetten van je container en zorgen dat je huis geleefd lijkt.

Bron: HV-Almere

Danswijk heeft al sinds enige tijd geen actieve buurtpreventie team meer maar wel een zeer! actieve Whatsapp preventie groep.

Deze week zijn de maximale aantal leden van een groep gepasseerd en wordt dan ook de tweede groep in dienst genomen.
Het niet hebben van een preventie team is dubbel. Deze loop van buurtbewoners door de wijk blijft wel een moment opname, terwijl de waakzaamheid achter glas constant is.

Is het erg dat we de buurtpreventie niet meer hebben nee!
Wat wel helpt is lid worden.
Als waakzame buurtbewoner kunt u de verdachte situatie namelijk “stuk” maken. Wat betekend dat?

Doe gordijnen en lichten aan.
Vraag zoekende mensen of je ze kunt helpen.
loop nonchalant naar je auto om wat te pakken etc.

Juist door dit soort handelingen is de spreekwoordelijk boef niet meer geïnteresseerd en weet dat de buurt “alert” is.

DIT ALLES NATUURLIJK ZONDER RISICO
We gebruiken dan ook de methode S.A.A.R
– S = Signaleer
– A = Alarmeer 0900 8844 of 112 bij direct spoed(inbraak, geweld, ongeval, opvallend verdacht gedrag)
 A = App in de groep om je waarneming bekend te maken aan anderen en laat weten dat de politie op de hoogte is.
– R = Reageer, door bijvoorbeeld licht aan te doen, gordijnen etc te openen of naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon.
De bedoelingen is dat we van de verdachte persoon zijn plannen verstoren. (“ zaak stuk te maken”).
En nogmaals, doe dit alleen als je dit veilig kan doen zonder risico’s.

Leden stand tot nu toe.
336 website leden.