Whatsapp Danswijk Almere

Buurt social website

buurtberichten

Digitale veiligheid vergroot de veiligheid

Er is weer een onderzoek geweest over de veiligheid en de werking van de APP groepen van Avans.nl

Daarin werd voornamelijk ingegaan op de werking van de Veiligebuurtapp.  https://veiligebuurt.nl/veiligebuurt-app/

Meer dan de helft (56 procent) van de ondervraagden geeft aan dat ze een veiliger gevoel hebben in hun omgeving als daar buurtpreventie actief is. Bijna drie kwart van de respondenten reageert positief op de vraag of de betreffende APP bijdraagt aan het sneller melden van verdachte situaties. Daarbij noemen de onderzoekers het opvallend dat geen van de respondenten een negatieve veiligheidsbeleving ervaart als gevolg van informatie over onveilige situaties uit hun buurt. ‘Een onveilig gevoel wordt dus niet bewerkstelligd met de APP

één uitgesproken voorbeeld van deze APP is de mogelijkheid om anoniem een melding te doen, Juist dit is in mijn ogen de doodsteek van een goedwerkende groep. Immers hoe hinderlijk is het nu al als met blijft reageren met duimpjes en ok berichten.

Bijna drie kwart van de respondenten van bovenstaand genoemde onderzoek reageert positief op de vraag of de betreffende app bijdraagt aan het sneller melden van verdachte situaties. Daarbij noemen de onderzoekers het opvallend dat geen van de respondenten een negatieve veiligheidsbeleving ervaart als gevolg van informatie over onveilige situaties uit hun buurt. ‘Een onveilig gevoel wordt dus niet bewerkstelligd met de app.’

Maar goed, tijden veranderen en veranderingen kunnen ook goed uitpakken. Laten we dat eens aan de buurtbewoners zelf vragen.

Waar gaat jullie voorkeur naar uit, zeker met in achterhoofd de door Facebook ingelijfde Whatsapp en de manier hoe ze met de privacy omgaan.

Kleine noot, met de Veiligebuurt app kan iedereen zich in onze wijk aanmelden, je hoeft alleen maar een postcode en huisnummer in te vullen, zonder dat je in de wijk woont.

POLL:

Welke APP heeft u als voorkeur om als APPgroep te dienen

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Spring naar toolbar