Whatsapp Danswijk Almere

Buurt social website

buurtberichten

Overval en dan…..

Gisteravond 15-9-2018 was het helaas weer zover in Almere. Een overval

Op facebook en de app groepen werden gelijk details etc gedeelt maar kwam terecht ook de vraag. “HOE VINDEN ZE DIE GASTEN IN HET DONKER”

Ik onze groep zitten een aantal agenten ook en die deelde mij deze info.

Wat doet de politie?

Overvallen zijn ernstige misdrijven en hebben grote impact op slachtoffers. Daarom geven wij de hoogste prioriteit aan de bestrijding ervan. Wij doen dat door inzet op aanhouding van de daders en de technische afhandeling van de zaak. Ook bij onze partners heeft de aanpak van overvallen prioriteit.

Diverse agenten worden door de meldkamer direct na de melding naar de plaats van de overval gestuurd en gestationeerd op de omliggende vluchtwegen. Als een politiehelikopter beschikbaar is, helpt deze vanuit de lucht bij de zoektocht naar de daders (de heli staat in direct contact met de meldkamer en geeft camerabeelden live door).

Om de kans op aanhouding van daders te vergroten, zetten wij ook de (social) media in. Via Burgernet, Twitter en redacties van webkranten vragen wij burgers informatie aan ons door te geven. Eventuele goede beelden van de overvallers worden zo snel mogelijk verspreid om hun identiteit te achterhalen. Burgers die onbekend willen blijven kunnen informatie doorbellen naar Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Verder verzamelen agenten informatie via een buurtonderzoek en zorgt het team Forensische Opsporing voor het veiligstellen van sporen.

En er is ook een aflevering van ZULU

https://tvblik.nl/unit-luchtvaartpolitie/aflevering-5

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Spring naar toolbar