Whatsapp Danswijk Almere

Buurt social website

buurtberichten

Zoek actie

22-7-2017 ging de buurt massaal op zoek naar een vermiste buurtbewoner. Naast de meldingen in de Whatsapp groep van zoekacties. Was ook men via Facebook druk bezig. Geweldig om te zien hoe buurtbewoners met zaklantaarns de buurt afstruinende op zoek was naar deze buurtbewoner.

Hopelijk was dit de laatste keer maar mocht dit weer voorkomen heb ik twee overzicht  kaartje gemaakt met daar in letters . De wijk wordt doorsneden met een gracht en twee doorlopende straten vandaar de 6 letters.

Ook de omliggende wijken heb ik meegenomen, Ik kan niet heel Almere meenemen maar heb ervaren dat je met gemiddeld 7 tot 10 minuten fietsen al heel ver bent(start vier bruggen pad b.v.b.)

Deze codering geeft wel al een goed beeld en kun je gebruiken als je meedoet aan een zoekactie. Andere in de groep weten dan gelijk waar gezocht wordt en kan eventueel aansluiten of een andere sectie pakken.

Nogmaals bij een zoekactie is terugkoppeling met locatie perfect, ANTWOORDEN MET DUIMPJE OF ALLEEN OK niet. Probeer de rust in de groep te houden met alleen waardevolle info. Blijven roepen of er al in een straat/wijkgedeelte is gezocht wekt alleen maar onvrede, terugkoppeling dat je juist in de bovenstaand sectie al gezocht hebt is alleen maar waardevol en voorkomt dubbel zoeken.

Ook hier weer, is de persoon in kwestie gevonden dan altijd EERST politie en dan pas terugkoppelen in de groep.

bovenstaande afbeeldingen worden vandaag(3-8-2017) om 12:00 in de groep gedeeld, dan heeft elke deelnemer deze op zijn smartphone staan. 

Hoe vind u deze kaarten dan terug? door naar de Whatsapp groep te gaan en op de titel te klikken.

u ziet dan de groeps informatie met alle media en bestanden

Samen houden we onze wijk veilig en alert.

#samensterk #samenveilig

Beheer

Verzenden
User Review
4.5 (2 votes)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Spring naar toolbar