Whatsapp Danswijk Almere

Buurt social website

Geen categorie

Muizenplaag!

Beste mensen,

Graag wil ik jullie aandacht vragen voor het volgende. 

Wij hebben sinds een geruim jaar flinke last van muizen, “dit nu zo langzamerhand aardig op een plaag begint te lijken”. 

Zelf heb ik in het afgelopen jaar de nodige gaten, kieren en scheuren in muren en openingen bij leidingen etc. die met name in de meterkast de grond in gaan dicht gemaakt. Ook heb ik voor de zekerheid een aantal doosjes met muizenkorrels geplaatst, waarbij ik het probleem in de afgelopen maanden wel al met een 4 a 5 tal muizen heb kunnen verminderen.

Ik heb inmiddels van verschillende bewoners bij mij in de straat “Tarantellastraat” vernomen dat er bij hun in huis zich het zelfde probleem voordoet, “ongeacht zij nou wel of niet een kat hebben” Nou heb ik van 1 persoon begrepen dat zij reeds ook al contact heeft opgenomen met de gemeente Almere, echter deze aan gaf dat muizen niet door dan wel via de gemeente Almere worden bestreden, maar dit door de bewoners zelf moet worden geregeld en bekostigt!

Nou vind ik dit persoonlijk geen probleem, echter begin ik zo langzamerhand de vermoedens te krijgen dat het probleem toch iets grote is dan alleen bij een aantal bewoners in mijn straat… mede doordat ik reeds ook op de hoogte ben van het feit dat onze buurt super ook een aanzienlijke last van muizen schijnt te hebben.

Daarom wil ik jullie via deze weg dan ook vragen, “wie van jullie in Danswijk hier mogelijk nog meer last van heeft, zodat mocht het zo zijn, de gemeente mogelijkerwijs toch actie kan gaan ondernemen…

Hoor graag van jullie…

Mvg, 

Robert Langebeeke – Tarantellastraat

 1. bah vervelend zoveel muizenoverlast. Bij ons thuis gelukkig niet. Maar zag idd bij de Deen een muis (best een grote trouwens) die lekker door de winkel aan het racen was.
  Probeer het probleem idd in kaart te brengen. welke straten hebben overlast en dan naar de gemeente als het echt opvallend is. Lijkt me stug dat ze dan niks doen. Hier op de Valetaweg (aansluitend aan busbaan) in ieder geval geen muizen. Succes met het in kaart brengen.

  • Thanks voor je reactie! Inderdaad erg vervelend allemaal, vandaar inderdaad een onderzoekje via dit netwerk opgestart. Lijkt mij ook dat de gemeente er in een groter geval wel iets aan gaat doen… we wachten het ff af!

 2. Dit jaar nog niet maar volgende heb ik zelf 3 gevangen. Ik gooi oude citroenen onder huis omdat ze dit niet leuk vinden en ik denk dat het tot nu toe werkt best goed 🙂 groetjes van Sambastraat

 3. Had op Facebook al geantwoord maar ook even hier…

  Jup, hier ook :'( wederom alles in de meterkast dicht gemaakt en kieren boven en onder de meterkast deur met houten latten afgesloten… nu al 2 weken geen meer gehoord/gezien…

  Had al eerder alle gaten gedicht vorig jaar maar toch was er weer 1 (?) In huis 2 weken geleden… meterkast vol met muizenpoep…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén

Open chat
1
Hoi welkom bij Whatsapp Danswijk Almere kan ik u ergens mee van dienst zijn?

U bevind zich nu bij de pagina;
Muizenplaag!
Powered by
Spring naar toolbar
Whatsapp Danswijk Almere

GRATIS
BEKIJK