Delen is heel fijn!!

Met dank aan de nieuwsbrief van @Waaks

Nog niet lid van de Danswijk Whatsapp groep? https://gemeentewijk.nl/almere/leden/

Geef inbrekers geen kans als u op vakantie gaat:

Het is bijna meivakantie en voor veel mensen een moment om er even tussenuit te gaan. Voor inbrekers een uitgelezen kans om hun slag te slaan. Word geen slachtoffer en laat daarom altijd een bewoonde indruk achter als u op vakantie gaat en berg uw waardevolle spullen goed op. En meld aan goede buren of bekenden wanneer u van huis bent, maar niet op sociale media. De buren kunnen een oogje in het zeil houden en ervoor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk heeft. Dit kunnen ze doen door de post weg te halen, de planten water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten of door ‘s avonds de gordijnen te sluiten en deze ‘s ochtends weer te openen.
Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt ervoor dat ook ’s avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been. U kunt de afspraken die u met uw buren maakt heel gemakkelijk noteren op de burenkaart. Deze kunt uw downloaden via: www.almere.nl/woninginbraak

Verdachte met hulp van buurtappgroep aangehouden:

Op dinsdag 5 april 2016, omstreeks 20:00 uur, kwam er een melding binnen bij de meldkamer van de politie dat er diverse personen aan het vechten waren op het Botplein in de Waterwijk. Onderweg naar de melding krijgt de politie de informatie dat één van de verdachte een mes in zijn bezit heeft. De verdachte is inmiddels weggerend. Al snel start er een zoektocht in de wijk waarbij ook de politiehelikopter komt helpen.  Een groep hardlopers geeft een aanwijzing aan de politie dat de verdachte iets weggooit in de bosjes. In de bosjes treft de politie diverse messen van de verdachte aan. Ook de buurtappgroep van de Waterwijk wordt ingezet, de beheerder(s) zijn bij de wijkagenten bekend en de deelnemers zoeken mee naar de verdachte. Niet veel later is de verdachte aangetroffen door deelnemers van de buurtappgroep. De politie komt snel ter plaatse en houdt de verdachte aan.  Weer een mooi voorbeeld van een goede samenwerking. Samen maken we Almere nog veiliger!

Maak in 15 seconden uw smarthpone boefproof:

Wist u dat een nieuwe smartphone honderden euro’s waard is? Een interessante prooi voor veel dieven. Bescherming tegen diefstal is heel eenvoudig. Maak uw toestel onbruikbaar voor de dief, zodat het toestel niet teruggezet kan worden naar de fabrieksinstellingen en daarmee onverkoopbaar is. Ook voorkomt u hiermee dat de dief bij je foto’s, contacten, mail en documenten kan. Het waardeloos maken van uw smartphone na diefstal is heel eenvoudig. De meeste smartphones hebben anti-diefstal functies waarmee u uw smartphone op afstand terug kunt vinden, de data kunt wissen en uw toestel kunt blokkeren.

Als smartphonegebruiker heeft u er zelf belang bij dat uw smartphone een onaantrekkelijk doelwit is voor dieven. Als gebruikers van smartphones dit doen, heeft dat ook een maatschappelijk effect. Als veel gebruikers hun toestel BoefProof maken, wordt straatroof en diefstal van smartphones namelijk niet meer interessant voor dieven.

Kijk op www.boefproof.nl voor de instructie om uw smartphone boefproof te maken.