Buurt social website

Geen categorie

Whatsapp spraak besturing

WhatsAppjes sturen met je stem dankzij Google Now

bron: whatsapp-downloaden.info

(bron: http://www.whatsapp-downloaden.info/nieuws/whatsappjes-sturen-met-je-stem-dankzij-google-now/)

Het is nu mogelijk om WhatsApp berichten te versturen met je stem via Google Now. Eerder was hetzelfde al mogelijk met het versturen van SMSjes en E-mails. Niet alleen WhatsApp wordt ondersteund. Ook binnen de concurrerende berichtendiensten zoals Viber, Telegram en WeChat is het nu mogelijk om berichten te versturen door middel van een spraakcommando. Voorlopig worden alleen Android toestellen ondersteund. Bovendien is het noodzakelijk dat de primaire taal van je toestel op Engels staat.

Voor sommige WhatsApp gebruikers is het misschien echt een uitkomst. Niet langer je telefoon hoeven pakken en een kort berichtje hoeven typen. Nee, vanaf nu doe je dit gewoon met je stem. Hoe dit werkt? Heel simpel. Je begint met het stemcommando “Ok Google”. Nu heb je de aandacht van je telefoon te pakken. Vervolgens zeg je “Send a WhatsApp Message to Karel saying i see you tomorrow”. Het innovatieve systeem van Google herkent nu direct dat je via de WhatsApp applicatie een bericht wil sturen aan Karel met daarin de tekst “i see you tomorrow”.

Een handige functie die vooral van pas kan komen bij korte en snelle berichtjes. Het versturen van langere berichten wordt natuurlijk al lastiger aangezien de kans op een typefout nogal groot is. Bovendien kun je vooralsnog geen Nederlandstalige berichtjes versturen. Google geeft aan druk bezig te zijn om de functie ook voor andere apps en talen uit te rollen. Het is echter nog onduidelijk hoe lang dit gaat duren. Mocht het versturen vanWhatsApp spraakberichten via Google Now mogelijk zijn in het Nederlands dan lees je daar hier zo snel mogelijk over

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Whatsapp Danswijk Almere

GRATIS
BEKIJK